Mikrolån: Allt du behöver veta innan du ansöker - gratislan.n.nu

Om din ansökan är ren kan pengarna betalas ut till ditt bankkonto på mindre än en timme. Om det finns luckor i din ansökan måste företaget ringa och verifiera vissa saker, vilket kan försena utbetalningen.

/mikrolan.jpg

Fördelar med att ta mikrolån

Fördelen med kortfristiga mikrolån är deras enkelhet och bekvämlighet. Här är några av fördelarna med dessa typer av lån:

Enkel ansökan: Som sagt ovan behöver du bara ladda ner appen eller logga in på företagets webbplats, fylla i ett formulär och ladda upp ditt senaste lönebesked / kontoutdrag, din identitet och adressbevis för att ansöka.

Snabbt, papperslöst och närvarofritt godkännande och utbetalning: Om alla dina papper är i ordning godkänns lånet och pengar krediteras till ditt föredragna bankkonto på mindre än en timme. Bakgrundsverifiering utförs nästan omedelbart genom att kontrollera din kreditpoäng och slutföra din KYC-process elektroniskt.

Flexibla lånebelopp: Du kan vanligtvis låna vad som helst från 1000 kronor och uppåt, beroende på din månadsinkomst, återbetalningskapacitet och villkoren för din valda produkt. 

Mångsidig: Precis som personliga lån kan du använda alternativa lån som mikrolån för alla ändamål - rensa din kreditkortsräkning före förfallodagen, betala skolavgifter, finansiera en medicinsk nödsituation, bröllop eller resa, köpa den senaste smarttelefonen eller bärbara datorn.

Undvik vanliga misstag

Sök inte lån om du inte uppfyller kraven på så vis undviker du att bli nekad lån i onödan.

Kort anställning: Återbetalningstiden är vanligtvis 1 månad till 3 månader – högst 6 månader.

Kreditlinjealternativ: Vissa långivare ger dig en flexibel kreditlinje istället för ett lån. Detta innebär att du kommer att beviljas ett specifikt belopp och du kan ta ut från det beloppet när och när du behöver. Kreditlinjen kommer att fyllas på med varje återbetalning du gör, och du kan stänga den om du inte behöver den längre

Ingen förskottsbetalning eller delbetalningsavgift: Du kan betala av hela lånebeloppet före anställningens slut och inte behöva betala någon stängningsavgift.

Kundsupport: Dessa företag är snabba med kundsupport och hjälp är bara en chatt eller telefonsamtal bort.

Vem kan få ett mikrolån?

  • Allt du behöver för att vara berättigad till mikrolån är:
  • Folkbokförd i Sverige
  • Ha fyllt 18 år
  • Ha en inkomst – genom lön, egenföretagande eller företag
  • Kunna visa god återbetalningskapacitet

Här är några finstilta du kanske vill tänka på innan du ansöker om ett lönedagslån:

De flesta mikrolåneföretag anpassar räntorna enligt din kreditprofil och behov. Det allmänna intervallet är 0.08% till 2% per dag, se därför till att du har råd med detta lån. Ett personligt lån och till och med kreditkortslån är billigare; Lönedagslån kan dock vara lättare att få tillgång till.

Vissa företag tar ut behandlingsavgifter som kan variera från några hundra kronor per ansökan, eller upp till 2% av lånebeloppet.

Kontrollera förseningsavgifterna. Medan vissa företag hävdar att de inte tar ut någonting, tar många ut en hög avgift för sen betalning. Så om du försummar dina betalningar eller försenar dem kommer du sannolikt att ådra dig en stor skuld och skada din kreditpoäng.

Innan du ger ut dina personuppgifter för att låna pengar från en bra mikrolån leverantör, se till att företaget är äkta. Kör en Google-sökning, leta efter en legitim webbplats och/ eller app, kontrollera antalet nedladdningar för appen och kundrecensioner eller se om någon du känner har lånat pengar på detta sätt tidigare.

Sedan mikrolåneföretag / appar först började dyka på den svenska fintech-scenen har deras antal bara ökat. Företagen måste vara registrerade hos finansinspektionen. Tack vare lagändringar har kunden nu fått ett stärkt konsumentskydd vilket gjort lånen billigare.

Mikrolån kan faktiskt vara mycket användbara när du kämpar för att uppfylla ett krav, särskilt i slutet av månaden. Vad du inte får glömma att göra är att välja en bra långivare och läsa villkoren i ditt låneavtal noggrant och låna ett belopp som du enkelt kan återbetala med räntan i tid.

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)