Alternativa Lån - gratislan.n.nu

Om du behöver låna lite pengar men tror eller vet att det kan bli svårt att få igenom en ansökan hos banken finns det flera alternativ till kreditkort och personliga lån.

Medlemslån

Om du behöver låna pengar till en prisvärd ränta, kan du höra med facket om det finns möjlighet att ta ett medlemslån. Dessa lån har bättre villkor än vanliga krediter och ges endast till den som är medlem i en fackförening. Speciallån kan också ges till medlemmar i olika föreningar.

Socialkontoret

Om du är i desperat behov av pengar och blivit nekad lån kanske det inte finns någon annan att vända sig till kan du boka en tid hos ditt lokala socialkontor och förklara situationen. Socialen kan låna ut av kommunens pengar till kommuninnevånare som har tillfälliga ekonomiska problem. En förstående handläggare kan bevilja ett tillfälligt lån.

Snabblån

Ett smslån eller mikrolån kan vara ett mycket dyrt sätt att låna. Det är också alltför lätt att rulla över dina lån från månad till månad och långivare till långivare, vilket leder till att den ursprungliga skulden snabbt växer och kan med tiden bli ohanterlig.

Lån från hemförsäljare

Hemkredit är lån som erbjuds av ambulerande försäljare, så kallade dörrknackare. De erbjuder lån för att köpa produkter som dammsugare och andra kapitalvaror. Det kan dock bli mycket dyrt så tänk noga efter innan du tar på denna typ av lån. Till exempel, om du lånar till en hög ränta, hur dyr blir då varan egentligen?  

Pantbanker

Pantbanker kan låna ut pengar men till högre räntesatser än banken förutsatt att du har något värdefullt, normalt smycken, som säkerhet. Om du inte kan betala tillbaka din skuld, förlorar du ditt objekt. Pantbanken är dock skyldig att återbetala eventuellt överskott från en försäljning av pantsatta föremål.

Ockrare

Ockrare är olagliga långivare som var vanligare förr. Det är förmögna personer som lånar ut privat, ofta till kriminella personer, de med låg inkomst och desperata familjer. De kan verka bra först men att låna från dem är aldrig en bra idé – även om din kreditvärdighet är dålig eller om du bara behöver ett litet lån för kort stund. Du bör undvika dem till varje pris.

Ockrare tar ut skyhöga räntor och de tvekar inte att uppsöka dig i hemmet, trakassera och hota om du kommer efter med återbetalningen. Ocker är förbjudet i lag och om du får problem med den här typen av lån kan du göra en polisanmälan och behöver då bara betala tillbaks det ursprungliga lånebeloppet plus en skälig ränta.

Kontanter för guld

Om du vill sälja ditt gamla guld finns det flera olika alternativ att välja mellan inklusive hemsidor på nätet specialiserade på att lösa in guld till marknadspris. Om du har guld som du ändå inte använder kan det vara ett bättre sätt att få fram kontanter snabbt än att ta ett lån.

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)