Tips för att samla lån med gratis kredit

Att ha skulder kan vara stressande. Särskilt när den skulden är spridd över en mängd olika kreditkort, personliga lån, avbetalningsköp med mer. '

Just nu kan nya kunder hos Loanstep låna gratis!

Ofta är rätt tillvägagångssätt att samla lån och bunta ihop allt till en låg månadsbetalning. I den här artikeln kommer vi att beskriva några av de bästa sakerna att tänka på när du väljer ett samlingslån.

Hur väljer jag ett samlingslån?

Att välja rätt samlingslån för dig kan vara svårt, och det är inte något du vill rusa in i. Det finns några faktorer du bör tänka på innan du hoppar in i ett samlingslån:

Hur mycket du behöver. Om du behöver samla ihop en betydande skuld kan något som ett bostadslån vara ett bra alternativ för dig. Men om du bara har några små saldon kan du förmodligen komma undan med ett personligt lån och undvika det extra krånglet (och pappersarbete).

Hur mycket du har råd med varje månad. Beroende på vilken typ av lån du tar kan din betalning variera. Ett bostadslån kan vara en mycket lägre betalning (om det är utsträckt under en lång period, till exempel) än en saldoöverföring. Men ju lägre din månadsbetalning är och ju längre din löptid är, desto mer betalar du i ränta.

Dina konsumtionsvanor. Det värsta du kan göra är att samla ihop befintliga skulder och få dig själv tillbaka i skuld igen med dåliga utgiftsvanor och pengahantering. 

Även om det finns en djupare grundorsak att lösa här, om du inte tror att du kan hålla dig utanför skuld, kan ett lån (som ett personligt lån med ett fastställt betalnings- och utbetalningsdatum) vara rätt alternativ. På så sätt finns det ingen frestelse att få tillbaka krediten när du har betalat ner saldot.

Jämför 3 vanliga lånetyper för att samla lån

Även om du kommer att stöta på olika lånetyper, nedan är de tre vanligaste samlingslånen vi rekommenderar.

Personligt lån

Ett personligt lån är ett lån som ges för olika ändamål, men vi rekommenderar att du använder ett om du försöker samla ihop skulden. Med ett personligt lån kan du bli godkänd för ett fast dollarbelopp med en fast betalning för en förutbestämd period.

Ett personligt lån är ett lån utan säkerhet - vilket innebär att det inte är bundet till någon säkerhet. Så om du försummar lånet (sluta göra betalningar), finns det inget långivaren kan "ta" från dig (mer om detta nedan). Din kredit skulle dock skadas genom att försumma lånet.

Överföringar av kreditkortssaldo

En överföring av kreditkortssaldo görs genom att ta ett saldo från ett kreditkort (eller många kreditkort) och betala dessa saldon med ett annat kreditkort. Om du till exempel har ett nytt kreditkort som erbjuder ett 0% introduktionserbjudande på saldoöverföringar.

Då kan du betala av dina andra saldon med det kortet med hjälp av en saldoöverföring och få skulden samla ihop till den nya kampanjkursen.

Det finns två stora nackdelar med att balansera överföringar. Den ena är att kampanjperioden är just det - en kampanj.

Om du inte betalar av det i tid kan du drabbas av ett högt intresse. För det andra betalar en saldoöverföring i huvudsak av dina andra kreditkort, vilket frigör den krediten för att användas igen. Detta gör det enkelt (och frestande) att gå tillbaka och använda dessa kort igen för dem med mindre kontroll över sina utgifter.

Lån med eget kapital som säkerhet

Ett bostadslån är ett lån som tas med eget kapital i ditt hem som säkerhet. Om ditt hem till exempel är värt 5 miljoner och du är skyldig 4 miljoner på det, har du 1 miljon kronor i eget kapital. De flesta banker låter dig inte låna hela beloppet (vanligtvis är det 85% belåningsgrad) men du kan låna de pengarna för att samla ihop skulden (eller andra ändamål).

Fördelen är att ett bostadslån tenderar att ha lägre räntor och en längre återbetalningsperiod, så din betalning kan vara lägre. Nackdelen är att detta är ett säkrat lån - vilket innebär att skulden är säkrad mot ditt hem och om du inte betalar tillbaka den kan banken återta ditt hem. 

Som sagt, om du har eget kapital i ditt hem och har stora saldon att samla ihop, kan ett bostadskapitallån vara ett överkomligt val.

Välja rätt lån: En djupare dykning

Låt oss nu gå lite djupare på att välja rätt lån och några av de mer taktiska saker du behöver tänka på.

Din typ av skuld

Först måste du tänka på vilken typ av skuld du vill samla ihop. Är det kreditkortsskulder? Ett mikrolån? Ett par bostadslån? Studielåneskuld? Beroende på vilken typ av skuld du vill samla ihop kan dina alternativ variera för vad som passar dig.

Om du till exempel har alla kreditkortsskulder och det är hanterbart kan du spara pengar genom att använda en överföring av kreditkortssaldo. Men om du har ett stort billån kan du inte betala av det med en saldoöverföring, så du kan behöva titta på ett personligt lån eller hemkapitallån.

Danske bank är en långivare som låter dig samla ihop en mängd osäkrade skulder. Så om du har ett personligt lån, kreditkortsskuld, medicinska räkningar eller andra typer av osäkrade skulder kan Danske bank hjälpa dig att få en ränta som fungerar för dig att samla ihop den skulden och börja betala den.

Din kreditpoäng

Din kreditpoäng kommer också att spela en stor roll för att välja ditt lån. Desto lägre kreditpoäng, desto lägre är din chans att bli godkännande. Och om du godkänns med en lägre kreditpoäng kanske dina priser inte är lika gynnsamma.

Det kan dock fortfarande vara fördelaktigt att samla ihop din skuld medan du arbetar med att återuppbygga din kreditpoäng. 

Har du en medlåntagare?

En medlåntagare är någon som skriver på lånet med dig, vilket gör dem lika ansvariga för skulden. Ofta är detta en förälder eller släkting som hjälper någon, eller en make när det finns lika ansvar att betala tillbaka skulden.

En medlåntagare, särskilt en med en bättre kredithistorik, kan hjälpa till att förbättra dina chanser att bli godkänd för ett samlingslån (och få en bättre ränta). Nackdelen är att många kanske inte vill vara medlåntagare, eftersom det gör dem ekonomiskt skyldiga att betala tillbaka den skulden.

Jämför räntor

Slutligen är det viktigaste att jämföra räntor. Hoppa inte blint in i ett lån eftersom betalningen verkar rätt - du vill se till att du betalar minst ränta (och därmed sparar så mycket pengar som möjligt).

Vad är ditt nästa drag?

Där har du det - några tips och tricks för att välja ett samlingslån. Kort sagt, se till att du gör din forskning och hitta rätt lösning för dig. För att komma igång med att jämföra med alternativ, kolla vår lista över de bästa samlingslånen och börja betala av din skuld idag.

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)