Nekad Lån - gratislan.n.nu

Vad du bör få veta om du har vägrats kredit eller lån

Om du fått avslag på en ansökan om lån eller kreditkort, bör kreditkorts- eller låneföretaget berätta varför du fick nobben och vad det var i kreditupplysningen som fällde avgörandet. De bör informera dig om vilket kreditupplysningsföretag de vänt sig till.

Du kan fråga varför de vägrade att ge dig ett lån men e behöver inte ge någon motivering eller ett utförligt svar.

Just nu kan nya kunder hos Loanstep låna gratis!

Men misstag kan hända. Om du upptäcker felaktigheter om dina ekonomiska omständigheter på en kreditupplysning kan du skriva till bolaget och be dem att rätta till det omedelbart.

Se till att du inkluderar en förklaring om varför det är fel, och ta med den korrekta information och upplys om var de kan hitta den.

Gör inte fler ansökningar innan du vet vad problemet är

Du kan fråga varför du blivit nekad ett lån men det är inte säkert att du får något svar. Om du har blivit vägrad ett lån eller fått avslag på ett kreditkort, är det värsta du kan göra att söka nya lån hos andra banker. Alla förfrågningar sparas nämligen i upp till 3 år och kommer att synas när nästa långivare begär en upplysning.

Flera förfrågningar om din privatekonomi på kort tid kan göra att långivare tror att du är desperat efter pengar. Detta kan skada din kreditvärdighet ytterligare. Din kreditvärdighet påverkar om du kan få kredit och hur mycket du kan låna. Det kan också påverka vilken ränta du kommer att få betala om du tillslut blir beviljad ett lån.

Vad du skall göra

Vad göra härnäst beror på varför du söker kredit. Om du behöver låna för att betala av skulder, för konsumtion eller för att hjälpa dig att betala räkningar och uppehälle i slutet av månaden så är det värt att tala med en skuld rådgivare så snart du kan. De kommer att kunna hjälpa dig att komma med en plan och undvika att hamna djupare i skuld.

Följ länken nedan för mer information om vilken hjälp du kan få hos din kommun.

Ekonomisk rådgivning i de tre största kommunerna

Stockholm

Göteborg

Malmö

Lån för att finansiera ett köp

Om du letar efter krediter för att finansiera ett köp, som att köpa en bil, och du har råd med framtida återbetalningar på kredit eller lån, kan det vara värt att först kolla din kreditvärdighet. Det gör du genom att begära en kreditupplysning på dig själv.

Genom att granska vilken information som finns där kan du se om det är troligt eller ej att en kreditgivare kommer att bevilja dig ett lån eller kreditkort.

Dåliga krediter rapporter – läs dem innan du lånar

Om du har fått avslag på ett mikrolån eller kort är det ett bra tillfälle för dig att tänka på din nuvarande ekonomiska situation.

Om du redan har skulder du kämpar för att betala tillbaka, bör du prata med någon om dem. Det finns ett antal organisationer som erbjuder kostnadsfri, konfidentiell rådgivning.

Ett ställe att vända sig till som vi nämnde tidigare är att vända sig till kommunen. Det finns även ideella organisationer som kan ställa upp beroende på hur och varför skulden uppstod.

Om det till exempel rör sig om spelskulder går det att vända sig till föreningar för spelberoende. Andra orsaker till en trasslig situation kan vara alkoholproblem och andra beroende, även föreningar som jobbar med den problematiken kan erbjuda hjälp med ekonomisk rådgivning.

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)