5 Tips för billigare bolån - tips för bättre kreditvärdighet

5 tips för att förbättra din kredit innan du ansöker om ett lån

Vill du köpa ett hem inom en snar framtid? Följ dessa tips för att förbättra din kredit innan du ansöker om ett lån.

De flesta som drömmer om att köpa en bostad måste ansöka om och få ett lån för att täcka den stora kostnaden. Om du börjar tänka på att köpa ett hus vill du se till att du är helt redo för inteckningsprocessen och att din kredit är i gott skick.

På så sätt har du en bättre chans att få en bättre bolåneränta. Om din kredit behöver lite arbete, kolla in dessa tips för att förbättra din kreditpoäng innan du ansöker om ett lån.

1. Betala av din skuld

Om du har mycket skulder kommer det att skada din chans att få det bästa bostadslånet. Hypotekslånegivare kommer att titta på din skuldkvot.

Din skuldkvot är hur mycket skuld du har jämfört med den inkomst du tar in. En långivare kommer att titta på den minsta nödvändiga betalningen för var och en av dina skulder och beräkna ett förhållande baserat på din bruttoinkomst.

Om du har ett högre DTI kan det skada dina chanser att få ett bostadslån. Innan du ansöker om ett lån, spendera lite extra tid på att betala av din skuld.

2. Lägg inte till nya skulder

Medan du arbetar för att förbättra din kredit, var inte frestad att ta på dig nya skulder. Visst, nödsituationer kan hända. Men nu är inte rätt tid att göra ett stort köp om det inte är en nödvändig kostnad. Om du kämpar med överförbrukning bör du överväga att fastställa en budget så att du undviker att ta på dig nya skulder.

3. Åtgärda kreditrapportfel

Det är en smart idé att ta en närmare titt på din kreditrapport varje år. Detta kan hjälpa dig att bättre förstå var din kredit står och upptäcka eventuella fel.

Om du märker felaktigheter i din kreditrapport, bestrid dem. Se till att det inte finns några fel som tecken på identitetsstöld, betald skuld som fortfarande visas som utestående eller saknade betalningar som faktiskt betalades i tid. Du kan bestrida kreditrapportfel genom att kontakta var och en av de tre kreditbyråerna.

4. Håll dina äldre kreditkortskonton öppna

När du betalar av din skuld kan du frestas att stänga äldre, oanvända konton. Det är ingen bra idé. Om du har kreditkort som du inte längre använder, överväg att betala för små, regelbundna köp med dem varje månad och snabbt betala av saldot. Att hålla dessa äldre konton öppna ökar den totala längden på din kredithistorik, vilket är en faktor som utgör 15% av din kreditpoäng. Ju längre alla dina konton är öppna, desto bättre blir din poäng.

5. Begär en kreditgränsökning

Om du har kreditkort med lägre kreditgränser är det nu ett bra tillfälle att överväga att be om en kreditgränsökning. Om du har betalat dina kreditkortsräkningar i tid kommer din kortutgivare sannolikt att gå med på att höja din gräns.

En ökning av kreditgränsen kan hjälpa dig att förbättra din kreditutnyttjandegrad, vilket är hur mycket kredit du använder baserat på det totala kreditbeloppet som är tillgängligt för dig. Din kreditutnyttjandegrad utgör 30% av din kreditpoäng. Ju lägre ditt förhållande är, desto bättre.

Om du till exempel har spenderat 500 kronor på ett kreditkort med en gräns på 10 000 kronor är din kreditutnyttjandegrad 50 %. Men om du har spenderat 5000 kronor på ett kort med en gräns på 25 000, är din kreditutnyttjandegrad 20%. Att sänka detta förhållande förbättrar din kredit, vilket kommer att vara praktiskt när det är dags att ansöka om ett lån.

Slutsats

För att göra dina drömmar om att äga ett hem till en givande upplevelse vill du se till att du sätter din bästa fot framåt när det är dags att nå ut till hypotekslånegivare. Dessa tips kan hjälpa dig att förbättra dina chanser att få ett bättre hemlån.

En historisk möjlighet att potentiellt spara tusentals på ditt bolån Chansen är stor att räntorna inte kommer att ligga kvar på flera decenniums lägsta nivåer mycket längre. Det är därför det är viktigt att vidta åtgärder idag, oavsett om du vill refinansiera och minska din inteckningsbetalning eller om du är redo att trycka av på ett nytt bostadsköp.

Letar du efter ett mindre lån?

Läs mer här om mikrolån

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)